Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Yıldırım Demirören, yeniden TFF başkanlığına seçildi.
TFF Başkanını seçti... Haluk Ulusoy’un gerekli 60 imzaya ulaşamadığı gerekçesiyle adaylığınnı kabul edilmediği seçime Yıldırım Demiören tek aday girdi ve yeniden TFF başkanı oldu.
Seçimde kullanılan 219 oyun 5’i geçersiz sayıldı ve Yıldırım Demirören 214 oyla yeniden başkanlığa seçildi.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, seçim sonrası yaptığı konuşmada, "Büyük bir aileyiz. Bizi de bu aileye başkan seçtiniz. Biz kardeşiz. Kollarımız herkese açık. Bundan bir şüpheniz olmasın. Bu genel kurulun bize yüklediği büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Her zamankinden daha büyük şevkle, heyecanla görevimizi yerine getireceğiz" dedi.
DEMİRÖREN’İN LİSTESİ
Demirören’in yönetim listesi ise şu şekilde:
Başkan: Yıldırım Demirören
Başkanvekilleri: Hüsnü Güreli, Servet Yardımcı, Ali Dürüst, Nihat Özdemir.
Yönetim kurulu: Erhan Kamışlı, Kaan Terzioğlu, Mustafa Çağlar, Ahmet Gökçek, Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Arif Koşar, İbrahim Usta, Yaşar Aşçıoğlu.
ADAYLIK SÜRECİ
Olağan Seçimli Genel Kurul’da başkan adayı olabilmek için Yıldırım Demirören, Bülent Gürkut, Ayhan Sağaltıcı, Ümit Sırakaya, Haluk Ulusoy, Duygun Yarsuvat ve Adil Yazıcıoğlu başvuruda bulunmuştu.
Divan Kurulu’ndan yapılan ilk açıklakada 60 imza toplayanın başkan adayı olabildiği TFF Genel Kurulu’nda Demirören’in 240, Ulusoy’un ise 65 imza topladığı açıklandı. Her iki tarafa da imza atan delegeler nedeniyle imza listeleri kontrol edildi.
Toplam 297 delegenin olduğu seçimde 26 delgenin iki adaya birden imza verdiği tespit edildi.
Divan Kurulu, mükerrer imzaları geçersiz saydı ve her iki listeden çıkardı. Bu durumda Demiroren 214, Ulusoy ise 39 imza toplamış oldu.
Mükerrer imza verenlerin bazıları Demirören’e verdiği imzasını geri çektiğini, sadece Ulusoy’a imza verdiğini Divan Kurulu’na bildirdi. Ancak Divan Kurulu bu talebi geri çevirdi.
Konu hakkında Divan Kurulu’ndan yapılan açıklamada TFF Tüzüğü’nde imzaların geri çekilmesi hakkında bir kural olmadığı, bundan dolayı Anayasa Mahkemesi’nin eski bir kararına bakıldığı ve buna göre hareket edildiği vurgulandı.
Anayasa Mahkemesi’nin 2005’te siyasi bir partinin genel kurulunda yaşanan benzer bir olayda aldığı karardaki "Verilen imzalar konusunda sonraki vazgeçmelerin hukuken geçerli olduğu kabul edilemez" ifadesi salondakilere okundu.
Tüm bunların neticesinde en az 60 oy toplanması gerektiğinden Haluk Ulusoy’un adaylık başvurusu kabul edilmedi ve Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak girdi.